Oplevelser

Aktive ferieoplevelser

Cykelferie

Her er cykel materiale nok til 14 dages spændende camping eller hytteophold i Østvendsyssel. Østvendsyssel ved Nordjyllands østkyst og området omkring Asaa, Dronninglund og Hjallerup byder på en varieret og storslået natur, fra kysten i øst til bakkerne på Jyske Ås i vest, med en masse spændende oplevelser på cykel.

Asaa Camping Nordjylland ligger lige op ad cykelrute 5. Nær campingpladsen går de to nationale cykelruter 5 og 3 (Østkystruten og Hærvejsruten) samt den regionale rute 59 (Vendsysselruten). Disse ruter er afmærkede med skilte og giver gode muligheder for på cykel at besøge nogle af Nordjyllands smukkeste naturområder. Se oversigt over de nationale ruter her

Dronning Ruten (65 km) starter ved Asaa Camping & Hytteferie.

Kirke Ruten (77 km) med start fra Dronninglund slot.

Jyske Ås Ruten (30km) Jyske Aas byder på et pragtfuldt landskab og en enestående natur. Jyske Ås er en kuperet højderyg dannet af gletsjere under sidste istid. Den strækker sig over 38 km ned gennem Vendsyssel og har en bredde på mere end to kilometer. 39 af åsens bakketoppe er højere end 100 m over havet, og Knøsen er med sine 136 m det højeste punkt i hele Nordjylland.

Landsby Ruten (1. etape 51,5km) (2.etape 56,5km) er en forfriskende tur med masser af landsbyidyl.

Slots Ruten (35 km) med start i Dronninglund fører dig til royale omgivelser på Dronninglund Slot og Danmarks smukkeste herregård, Voergaard Slot, samt gennem den fortryllende Dronninglund Storskov.

Se flere  ruter Her 

Udinaturen.dk er Danmarks guide til oplevelser i naturen, her kan du også finde en række lokale cykelruter

Se vores Cykelferie tilbud 🙂

cykelferie

Stand Up Paddle

Stand Up Paddle (SUP) er den hurtigst voksende vandsport på verdensplan. Disciplinen går i korthed ud på, at man står op på et surfbræt og padler. SUP er blevet et Hit og kan dyrkes på mange niveauer og kan dyrkes overalt, hvor der er nem adgang til åbent vand – enten fladt vand, i havne, på åer, på søer eller på havet i bølger. Den slags betingelser har vi masser af i området omkring Asaa, SUP er nemt at lære, og alle kan give sig i kast med sporten.

Asaa SUP er åbent for alle hver onsdag kl. 17 og hver lørdag kl. 14.
Hvis disse tidspunkter ikke passer, så er I velkommer til at ringe til Thierry på 51229344 og så finder I en dag hvor det passer.

SUP paddleboard - Asaa Camping

MTB i Dronninglund Storskov

I Dronninglund Naturpark er der en ensrettet mountainbike bane, på 2,2 km., som kan køres af de fleste. Ruten strækker sig igennem den smukke natur og MTB-banen er børnevenlig, så det er muligt at tage hele familien med til en sjov aktivitet.

Udinaturen.dk er Danmarks guide til oplevelser i naturen, her kan du også finde en række lokale Mountainbike ruter

Mountainbike-tur-Asaa-Camping

Golf

Spil golf på Dronninglund golfbane, 7 kilometer fra Asaa Camping og hytteferie. I kan spille golf på Dronninglund golfbaner, når I kommer tilbage til campingpladsen, kan I finde fred og ro i jeres egen campingvogn eller en af vores dejlige hytter og måske tænde op i grillen?

Dronninglund Golfklubs golfanlæg ligger i smukke omgivelser, hvor der er forskelligt terræn med store udfordringer i og omkring Dronninglund Storskov nær Dronninglund Kunstcenter og Dronninglund Slot.

Golfudstyr kan lejes i klubhuset. Golfanlægget byder også på en spændende pay & play par 3 bane, der med sine smukke omgivelser kan danne ramme om en hyggelig dag for hele familien.

BEMÆRK at gæster der er medlem af en nordjysk golfklub (undtagen Læsø) spiller for halv greenfee idet der er indgået klubsamarbejde herom.

golf

Hyggelige familieaktiviteter

krabbefangst

Krabbefangst

Egentlig er det såre simpelt. Man tager en snor, og for enden af den binder man en tøjklemme. Så sættes en musling, snegl eller orm på som madding, og klemmen smides i vandet. I løbet af kort tid er der bid, og man hiver op. En krabbe! Så nemt er det, men alligevel er det et lille mirakel hver gang. Denne sommerfornøjelse kan man selv afprøve på en strand eller i en havn.

Hver torsdag formiddag arrangeres der i Asaa Havn krabbefiskeri. Her kan man bare møde op, og for 25 kroner får man udleveret hele udstyret, så man kan gå i gang med fiskeriet. Asaa Havnemuseum fortæller spændende historier om krabben og dens liv, og hvordan man kan kende forskel på en han og en hun.

kanotur

Kanotur

Vores gæster er vildt begejstret når de har været på en kanotur på Voerå. Man stiller bilen ved udlejeren og han køre jer og kanoerne til et isætningssted oppe af åen og I sejler tilbage, en tur tager fra 2-4 timer, så der er mulighed for at medbringe madkurv og nyde naturen.

Voerså Kano

fodboldgolf

Fodboldgolf

Fodboldgolfbanen i Sørå, ca. 1 km fra Campingpladsen, er en aktivitet for hele familien. Fodboldgolf er et sjovt spil for hele familien uanset alder og boldøje, ta´ madkurven med, der er et velindrettet servicehus i forbindelse med banen, så er rammerne sat til en god dag i det fri.

Seværdigheder og oplevelser i Nordjylland

 • Asaa by, strand og område

 • Dronninglund Kunstcenter

  Ønsker du en spændende oplevelse når det handler om kunst, så er Dronninglund Kunstcenter bestemt et besøg værd.
  Udstillinger indenfor alle genre: Maleri, tegninger/akvarel, grafik, foto. Tekstil, keramik, glaskunst, skulptur osv.
  Kunstcenteret er placeret midt i et dejligt naturområde ved Dronninglund Storskov.

 • Voergaard Slot (10 km)

  Bag den brede voldgrav og de metertykke mure finder I Danmarks smukkeste renæssanceslot med de mest uhyggelige spøgelseshistorier og den fineste private kunstsamling.

 • Middelalderdage Voergaard Slot (uge29)

  Under middelalderdagene rejser du og familien tilbage i tiden. Her kan du opleve Voergaard Slot i år 1533 og lade jer underholde af musikanter og gøglere og måske hilse på Biskop Stygge Krumpen og hans elskerinde Elsebeth Gyldenstjerne.

 • Aalborg Utzon Center (30 km)

  Det flotte Utzon Center ved havnefronten i Aalborg er et levende centrum for kultur.

 • Aalborg Zoo (35 km)

  Aalborg Zoo ligger ca. en halv times kørsel fra  Asaa Camping og hytteferie og er bestemt et besøg værd. Der er sket mange ændringer gennem de seneste år og dyrene har fået meget bedre forhold.

 • Fårup Sommerland (52 km)

  Danmarks største familiepark/Aquapark. Her er et væld af aktiviteter for store og små.

 • Farm Fun (55 km)

  Tag børnene ud og oplev dyrene på en bondegård.

 • Ørnereservatet (60 km)

  Oplev ørne og falke i en storslået falkoneropvisning.

 • Nordsøen Oceanarium i Hirtshals (72 km)

  Europas største akvarium. I Oceanariet kan du, som det eneste sted i verden, se Nordsøens store fiskestimer og hajer.

 • Skagen (80 km)

  Besøg Danmarks nordligste by og se Grenen, hvor Kattegat og Vesterhavet brydes, den tilsandede kirke, kunstmuseer m.m.

 • Endagstur til Læsø

  Se saltsyderiet hvor man viser, hvorledes man i middelalderen udvandt salt. Besøg museet med det særprægede tangtag eller oplev øens storslåede natur på lejet cykel.

 • Hjallerup Marked (15km)

  Oplev det historiske heste- og kræmmermarked som har været afholdt siden 1744.

  Hjallerup Marked er et af Nordeuropas største heste- og kræmmermarkeder.

 • Aalborg (35km)

  Her finder du alt om hvad der skeer i Aalborg.

 • Sæby (24km)

  Se hvad der også sker i vores nærområde

 • Frederikshavn (40km)

  Se hvad der også sker i vores nærområde

 • Hals (19km)

  Se hvad der også sker i vores nærområde

 • Hou (12km)

  Se hvad der også sker i vores nærområde